Forums of TNTU

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Електронний репозитарій ТДТУ, Відкритий архів електронних матеріалів
dubyk
Дата: Oct 3 2008, 12:50 PM
Quote Post

Рядовий
*

Група: Members
Користувач №: 3 198

Пост № 135290

Введено в стрій архів електронних матеріалів для розміщення власних наукових статей, книг, монографій, оглядів, навчально-методичних матеріалів, наукових звітів, авторефератів, дисертацій, патентів, джерельних матеріалів й баз даних, дослідницьких й культурних проектів, презентацій, каталогів й бібліографій.

Прохання знайомитися зі статтями про відкритий доступ, реєструватися у репозитарії та готувати власні матеріали.

URL: elartu.tstu.edu.ua
PMEmail Poster
IndieRect
Дата: Oct 22 2008, 12:20 PM
Quote Post

Адмін
Group Icon

Група: Admin
Користувач №: 227

Пост № 137949

--------------------
Все люди, занятые истинно важным делом, всегда просты, потому что не имеют времени придумывать лишнее. © Л. Толстой
PM
IndieRect
Дата: Oct 22 2008, 02:34 PM
Quote Post

Адмін
Group Icon

Пост № 137970

До речі, помітив, що http://dspace.tstu.edu.ua/robots.txt забороняє пошуковим машинам доступ до папки /browse, що фактично нівелює всі плюси розміщення там матеріалів.
ІМО, треба виправити.

--------------------
Все люди, занятые истинно важным делом, всегда просты, потому что не имеют времени придумывать лишнее. © Л. Толстой
PM
dubyk
Дата: Oct 23 2008, 10:55 AM
Quote Post

Рядовий
*

Пост № 138022

QUOTE (IndieRect @ Oct 22 2008, 03:34 PM)
До речі, помітив, що http://elartu.tstu.edu.ua/robots.txt забороняє пошуковим машинам доступ до папки /browse, що фактично нівелює всі плюси розміщення там матеріалів.
ІМО, треба виправити.

Туди (/browse) і не потрібно, - там щось внутрішнє від DSpace.

У цьому електронному архіві усі матеріали доступні за постійними URL на кшталт
http://elartu.tstu.edu.ua/handle/123456789/46

Такий URL стійкий, з часом не міняється, і його можна використовувати у цитуваннях.

P.S. До речі, про Вашу статтю Google вже знає:
http://www.google.com.ua/search?q=Security...lient=firefox-a
PMEmail Poster
IndieRect
Дата: Oct 23 2008, 11:21 AM
Quote Post

Адмін
Group Icon

Пост № 138024

QUOTE (dubyk @ Oct 23 2008, 11:55 AM)
...
P.S. До речі, про Вашу статтю Google вже знає:
http://www.google.com.ua/search?q=Security...lient=firefox-a

Дякую, я це помітив. І думаю, це завдяки лінку двома постами вище.
Тому що якщо цей handle не розміщений на якійсь сторінці, то як же пошукові машини мають знати про його існування? На жаль, Google не дає інформації, звідки саме пішов цей лінк: перевірка.

Не знаю, що ще знаходиться в папці /browse, але на першій сторінці:
1) всі лінки, що містять /browse, посилаються на список статтей, авторів або ключових слів;
2) наскільки я бачу, жоден інший лінк не веде до списку статтей, авторів, ключових слів тощо.

Тобто, оскільки роботи не заповнюють поля і не тиснуть на кнопки, то є підстави вважати, що без додаткових лінків на інших, індексованих, сторінках інших сайтів, статтей ніхто не знайде.
А якщо автор повинен знайти можливість продублювати статті/лінки деінде, то нащо йому взагалі розміщувати їх у репозитарії?

Можливо, я недооцінюю можливості Гугла. Але спробував пошукати інші статті на сервері, наприклад цю і цю – безрезультатно.

--------------------
PM
dubyk
Дата: Oct 23 2008, 12:38 PM
Quote Post

Рядовий
*

Пост № 138026

Дякую, я це помітив. І думаю, це завдяки лінку двома постами вище.

Не знаю, що ще знаходиться в папці /browse,

там скрипти

Можливо, я недооцінюю можливості Гугла. Але спробував пошукати інші статті на сервері, наприклад цю і цю – безрезультатно.

я Google теж більше довіряв, а тепер бачу що так шукає
перше,
(хоча мав би шукати і так як у Вас)
(у мене ще дивно, що за цим посиланням треба опісля ще раз клацати на пошуці (у Google))

друге
(тут я викинув з пошуку - кусочок "-і роки ХХ")

Перевірив у усі інші статті з репозитарію - шукаються (але для деяких тре повикидати символи : - чи вкоротити фразу)
PMEmail Poster
IndieRect
Дата: Oct 23 2008, 02:50 PM
Quote Post

Адмін
Group Icon

Пост № 138035

Стосовно пошуку – справді, знаходить. Цікаво, як? Те, що не з вказаної Вами сторінки, очевидно, оскільки доступ до неї закритий через robots.txt. Підтвердження: простенький пошук за елементами інтерфейсу цієї сторінки не дає нічого.
Треба якось на дозвіллі почитати їхній хелп.

Стосовно вмісту папки – я ж не мав на увазі буквально. smile.gif
P.S. Радив би забрати лістинг цієї папки: файли original не парсяться сервером як скрипти, що, хоч і досить безневинно в цьому конкретному випадку, потенційно може бути небезпечним.

--------------------
PM
dubyk
Дата: Nov 7 2008, 12:59 PM
Quote Post

Рядовий
*

Пост № 140474

QUOTE (IndieRect @ Oct 23 2008, 03:50 PM)
P.S. Радив би забрати лістинг цієї папки: файли original не парсяться сервером як скрипти, що, хоч і досить безневинно в цьому конкретному випадку, потенційно може бути небезпечним.

- зайве забрано.

Невеличкі зміни у двигуні репозитарію -
1) забрано згадки про електронну пошту зареєстрованих користувачів (для захисту від спам-машин)
2) додана можливість повнотекстового пошуку у документах DjVu

Рекомендація авторам щодо публікації електронних документів:
1) Для збереження вибирайте формати файлів у яких повністю зберігається текстово-графічне оформлення, присутній текстовий шар, є вільна підтримка на різноманітних апаратно-програмних платформах (PDF, DjVU, ...).
2) При внесенні до архіву та на самому документі (у колонтитулі першої сторінки) бажано вказувати бібліографічний опис матеріалу - це, так би мовити, бібліографічні координати Вашої праці (а іншим полегшить можливість цитування на неї).

(детальніше про це буде згодом на сайті електронного архіву ТДТУ)
PMEmail Poster
0 Користувачів переглядають дану тему (0 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll